Spannende strijd in de eerstejaarsklassementen: Gyas lichte dames gaan voor een podiumplek

Spannende strijd in de eerstejaarsklassementen: Gyas lichte dames gaan voor een podiumplek

De ARB zorgt voor belangrijke verschuivingen in het eerstejaarsklassement van de lichte dames. Argo neemt opnieuw de leiding in het klassement, waardoor Triton terugzakt naar de tweede plek. De grote vreugde was er dit weekend voor de Gyas eerstejaars lichte dames. We spreken deze lichte dames over hun wedstrijd en hun doelen.

Na de Head lukte het de lichte dames van Gyas eindelijk weer 10 punten te pakken voor het klassement. Tijdens de Westelijke zagen ze het blik nog aan hun neus voorbij gaan, maar op de ARB is het gelukt. Waar het succes van Gyas ineens vandaan komt? Ze werden gestuurd door Charlotte Walravens, die we nog niet eerder in hun boot gezien hebben. Bovendien roeide Tjaardy Buiskool weer mee, die lange tijd geblesseerd was geweest.
Volgens coach Mara Hupkes hebben de meiden gewoon grote stappen gezet. “Eerder kwamen ze in de eerste 1000 meter altijd goed mee, maar viel het daarna weg. De dames presteren in een stijgende lijn. Elke wedstrijd leren ze veel, wat meegenomen wordt naar volgende wedstrijden”. Dat blijkt uit de prestaties van de lichte dames. Mara was dan ook niet verrast van het succes van afgelopen weekend.

Op vrijdag namen ze al het sprintblik in ontvangst, ondanks dat het volgens Tjaardy niet eens zo’n goede race was. “Daarmee wisten we wel hoe we het zaterdag beter moesten gaan doen”. Met een sterke voorwedstrijd was het duidelijk dat het er wel in zat. “We wilden echt winnen, maar het zou zeker niet makkelijk zijn. Er roeien veel sterke ploegen mee”. In de finale gingen ze opnieuw het hardst uit de start, wat ze de hele race vol wisten te houden. Of het een perfecte race was? “Zeker niet” liet Tjaardy weten. “De laatste 500 meter was verre van perfect, het was rommelig en er waren snoekjes. Het was echt super spannend”.

In het klassement zijn de lichte dames gestegen naar de vierde plek. De strijd om de eerste plek gaat tussen Argo en Triton. Na twee mindere wedstrijden van Triton staat Argo met 4 punten verschil weer bovenaan. Met dit luttele verschil beloven de ZRB en de NSRF spannende wedstrijden te worden. Voor Gyas is een podiumplek nog haalbaar. “De derde plek is nu binnen handbereik en daar gaan we voor”, laat Mara weten. “De roeiers kunnen nog beter en dat gaan we laten zien op de ZRB”. Ook Tjaardy is positief en ambitieus: “Een van de doelen dit jaar was om de Hollandbeker te mogen starten. Nu gaan we ook voor een eerste plek bij de Argo sprint, waarmee we het sprintklassement kunnen winnen. Daarnaast gaan we voor die derde plek in het algemene klassement en we zouden graag beginner-af willen worden”.

Niet alleen de lichte dames van Gyas doen het goed. De zware heren 8+ komt sterk opzetten en is nog maar 2 punten verwijderd van klassementsleider Laga. De dames 8+ van Laga weet juist de eerste plek in het klassement te bemachtigen, waardoor Okeanos afzakt. Bij de lichte heren 8+ is de strijd om de eerste plek wat minder spannend. De heren van de lichte Nereus 8+ zijn met hun enorme voorsprong namelijk nu al zeker van hun overwinning in het klassement.

About The Author

Uitverkoop Producten

Producten

Pin It on Pinterest

Share This