Roeien op de Hofvijver voor gehandicaptensport

Roeien op de Hofvijver voor gehandicaptensport

Veel wedstrijden is het niet gegeven, roeien in het hartje van de stad. Maar Pelargos lukt het om elk jaar een wedstrijd te organiseren naast het kloppend hart van het land. Ook dit jaar organiseert de Haagse roeivereniging weer de Hofvijver Regatta. Wat ook bijzonder is: het draait niet alleen om hard roeien. Ook het goede doel staat centraal.

De Hofvijver Regatta is een unieke wedstrijd, zo zegt Kirsten Overboom, voorzitter van de organiserende commissie. “Het is met 200 meter de kortste wedstrijd van Nederland. Op het moment dat je op gang bent moet je alweer keihard houden.” Bovendien is het deelnemersveld zeer divers. Er is een veld voor ervaren roeiers, die voor de gelegenheid een ploeg vormen om enerzijds te roeien voor het goede doel en anderzijds te roeien op een erg speciale locatie. Daarnaast starten er ook roeiers uit het bedrijfsleven en de politiek. Zij hebben enkele clinics gehad van de Pelargianen en werden zo snel mogelijk klaargestoomd voor hun eerste wedstrijd. Het rijtje deelnemende organisaties is zeer divers. Verschillende studentenbesturen uit Den Haag zullen in de boot stappen, maar ook leden van de jongerenorganisatie van het CDA zullen het opnemen tegen de concurrenten van de VVD. De beginnende roeiers zullen voor veel spektakel op de Hofvijver zorgen.

Naast het aanschouwen van de races is er op de Lange Vijverberg nog veel meer te beleven. Met foodtrucks, een dj en sprekers van onder andere de KNRB en Aegon heeft Pelargos ook voor een mooi schaduwprogramma gezorgd. De locatie waar deze activiteiten plaatsvinden maakt het opbouwen geen makkelijke klus. “De Hofvijver is natuurlijk geen Bosbaan, waar alle faciliteiten al beschikbaar zijn. ’s Ochtends is er nog niets, in een paar uur bouwen wij alles op: de tribunes, kleedkamers en het secretariaat bijvoorbeeld.”

Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt er geld ingezameld voor het Fonds Gehandicaptensport. “Het fijne aan het Fonds Gehandicaptensport is dat we kunnen zien wat er met het geld gebeurt. De opbrengst van vorig jaar is voor een groot deel weer in het para-roeien ingezet. Daar willen wij als Pelargos ons graag voor inzetten.” Het opgehaalde bedrag kan aardig oplopen: vorig jaar werd er 8.046 euro opgehaald. Hiermee kunnen vele projecten worden gefinancierd.

De boord-aan-boord strijdende C4’en en achten zullen een mooi beeld op de Hofvijver opleveren. Terwijl op het Binnenhof er druk een poging tot formeren wordt gedaan, zullen er op het water in een ontspannen sfeer mooie races gevaren worden voor het goede doel. Misschien dat de onderhandelaars door die gezellige sfeer die zo kenmerkend is voor roeiwedstrijden, het licht zien en geïnspireerd raken voor een formatie. Wishful thinking misschien, maar je weet maar nooit.

Uitverkoop Producten

Producten

Pin It on Pinterest

Share This